Rabu, 14 Oktober 2015

Selamat Tahun Baru

Assalamualaikum...

Baru jumpa kunci rhomah ni. Lama tinggei, mujor tak berantu weh! Habuk usah di kenang le... tebei berinci inci... rasa last post kat bloq ni 2 tahun lalu... tahun lepeh banyak jugak naip tapi,haram di-post up... Tahun ni kita try test... naip kat ipad ni lain benor format-nya. Hahaha! belasah je la...

Ok kemana menghilang these 2 years kan. Tak ke mana-ii  pun. Mood nulis tak de. Bz ngekek? xde jugak. Bz operasi? haram tak de. Bz bercinta? kiamat la jawapnya. Kikiki! 

Lately kan macam macam-ii benda berlaku. Tak bule nak nuleih sangat demi menjaga hati banyak pihak. Strategi org jahat la... dema xbalas dendam dlm masa terdekat. dema punya dendam makan tahun bru berbalas. Huhuhu! tapi Et bukan le orang jahat itu. Bhahaha! 

Dulu bloq ni Et buat sebab nak share pengalaman n aktiviti harian... tapi kali ni pun mungkin jugak kot... sebenornya kat Instagram Twitter Wechat banyak je yang Et post. Tapi sini bule siked nak pokpek panjang diked. Huhuhu! 

Ok lah! ni intro sebelum Et akan keeping nge-post apa yang Et nak post... So! enjoi respect donet.. #sloganclan xfaham tanya, xtau blajo, xreti praktis #punchline... huhu! Tido dulu. 

Assalamualaikum

Isnin, 23 September 2013

Twtupipoh 2013

Memang tersangat lama sejak berbulan-bulan Et tak write n post anything into my bloq. Sibuk! Not really but the mood id not there yet! But tonite Et feel like sharing my pengalaman and why i did it.
Yup! 14th Sept last week its twtupipoh... The event started last year! 1st year n 1st time join by openup a cupcake booth! Event located kat PORT... Memang happening! Last was great this year greater.... HaHaHa! This is the event di mana Et dapat kumpulkan adik2 #nottyboyz Et... Mereka akan balik berkumpul sambil lepak kat booth n bikib havoc... Tapi jangan xtau gig all day long... Artis baru and lama indipendent akan hadir, ahli politik, ahli sukan, ahli seni, ahli gym, ahli ahli ahli ahli dan ahli... Eh! Reramai puloks ahli Et... This year im sharing my booth with one of the #nottyboyz Izzat Khalil and the gang from Uitm Seri Iskandar #corneaworks. Dakdak ni sangat cute and talented with their thing and in what they are doing... Xpe next year kita amik 2 booth side by side.... Panggil g kaum ramai-ramai lepak n promoting evrybody punya business... Apa pun akak nak wish tqtqtq pada yg balik this year... Yg xdapat balik xpew next year ada g n pastikan semua balik sebelum kalian akan melangkah ke dunia pekerjaan...  Kenangan ini je tinggal utk di jadikan memori hingga akhir hayat.... Nice knowing uols n thanks for being there... Here some pic yg ada setakat ni dalam koleksi akak... Hihihi!

The iklan...

50% done... Waiting for Izzat and crew to come... Credit to Azry and Syukri yg set up tempat

This year xbanyak bake, yg ada pun utk adik adik bawak balik je

Waiting!!!

Dakdak UiTM Seri Iskandar #corneaworks crew bizy memotong stickers

Antara koleksi stickers #corneaworks

For Sale!

Antara xtreme game yg ada... Bmx, fixed bike, skateboard, gig, mini konsert, dota, pes, pameran, talks dll

#corneaworks #iLamb #A&Zcatering #etilacollections


dato belia dan sukan negeri perak... Jangan terkejut! Tema tahun ini back to school, so ada perhimpunan, ada cikgu beso, cikgu kechik, cikgu tua, ada kantin, ada dewan peperiksaan dan lain lain... Jangan jelus!

Tunggu konsert bittersweet n da vagabonds...

After konsert... Dengan hujan, depa semua mandi lumpoq!

Nua, Azry and Hariq...

Some koleksi picture sepanjang hari ni event twtupipoh. Tq guys! Jumpa next year!!! Pastikan ramai g yang akan balik... Buat Echa & Ajex tq kerana balik this year...













Sabtu, 13 Julai 2013

Happy Birthday to me...


Yeay! Another year of numbers increasing... As for me still the same. Alone, langsi, survivor.. Wake-up goes to work... Balik standby di #resQ, pi ngajar if there is any class, p lepak if there is xtra cash, p makan wlu alone... If not kebulur, sakit pun sendiri tanggung. Malam pun penuh dengan xtvt... Midnite puloks if there an order... Baking lagi...! Mmg sangat pack jadual harian tu tapi not everyday la.

Sometimes ada masa we need to spend sometime alone in the dark, most of the time we need someone to accompany, certaintime we miss our family and siblings. But most of the time the timing is not right and there r not around... MashaAllah! Tika n Waktu tu... I'll cry ang cry and cried... Salahkan diri being alone tp itu semua kan ujian... Mana adil kita akan dapat apa yg kita kehendaki sekelip mata tanpa apa2 ... Because of dah puluhan tahun and yet still xdapat terima.

Apapun et sangat bersyukur punya famili, teman, kawan sahabat, adik, rakan, anggota, majikan, kenalan, bff, bf, gf, human being yg sangat supportive, spoting and specis happy go lucky. Most off them is alwayz here wit me whenever i really need them... They know bila im ok and when im not ok. Syukur sangat sangat that ther r willing wit be together susah maupun senang. 

For haters tu i cant do anything tp this is lumrah alam. Syukur jugak bila most of them dah balik ke pangkal jalan dan dh tau intan permata. Im not either of these tho.. Im just a person yg believe in Allah swt ... I understand karma! Pasrah and redha pada qada and qadar... Hidup umpama roda. Sometimes kita d atas and sometimes kita d bawah... Et doakan agar hater d lindungi n d berkati selalu.

Another year of life, i'll tried untuk jd manusia yg berguna, anak yang solehah, budak yg baik, insan yg adil, tabah, cekal, sopan..... Kikiki! Kelako pulak rasenya! What ever! Ini hasratku sempena hari peningkatan umorku... Huhuhu! Last nak wish jutaan tq to somefrendz, adik adik, rerakan, sahabat yg 24/7 berada d sisi tiap kali i needed them... Zura, Fazal, Mahani, Eyza, Adiba, Haris, Nua, Nora, Ain, kak Hasnah, Shukri, Akbar, Khairul, Nana, Ira... Ramainya ~ malas dah nak taip (maklumlah bulan pose) .... Tq tq tq so much... Jasa, masa, budi, tenaga kalian hnya Allahbswt je yg mampu membalasnya... So!!! Lets jalani kahidupan ini...13 julai 2013!























Thezeee are some of the moments wit mereka yang tersangat bermakna dalam hidup Et...  Moga talian siratulrahim ini akan sentiasa berkekalan... Aminnn.... Selamat Berbuka uols!























Jumaat, 10 Mei 2013

Turqouise Sesangat!

Salam.... A while since November last year aye tak mengup-date blog ni.... Bizy yang berbukan-bukan hala... But life is that easy, tapi as long as im happy tu yang buat aye sihat...

Esok nak pindah rumah & malam ni cadang nak mengemas tapi macam xde mood coz xtau nak start dari mana...  Tapi sesubuh begini aye just nak share my handmade fondant flower yang berwarna turqouise. 









Cuppies fondant turqouise color... Last minute buat bunge... Kikiki! So... Selamat membelek!





Rabu, 7 November 2012

~kejo yeop kejo~

Ordered by Abu Muhjin for his son kenduri berkhatan... Nak sesangat jersey bola perak... Ngagor jugak lew & ini le hasilnya... Tq Pak Abu...

Moist Chocolate Cake wit Chocolate Ganache

A day rase nak pekena burger bakor... Et decided nak p lepak kedai burger nex generation... Mmg terbaek arrr! D owner mmg kenai sesangat, their new stall tersangatlah dekat my house... Kdai yang theyall rent tu pun Et dah biasa lepak since 20 tahun yang lalu...

Itu adalah d owner wit nama glamer Bob Fikri and also tuan punya Duprex Clown n Sound System... Kebetulan d nex day is their couzins besday... Ni kira last minute punya order. Kikiki! Ni je la hasilnya moist choc cake wit choc ganache d hias wit handmade fondant flower... Lawo tak... Lawo tak...